Vyšla Nová kuchárska kniha receptov Terézie Vansovej zo začiatku 20. storočia

Vyšla Nová kuchárska kniha receptov Terézie Vansovej zo začiatku 20. storočia
Nová kuchárska kniha je názov diela spisovateľky Terézie Vansovej, o ktorom mnohí doteraz netušili. Táto významná osobnosť slovenskej literatúry, zakladateľka ženského časopisu Dennica, funkcionárka spolku Živena, podporovateľka ochotníckeho divadla a etnografka, bola aj, ako dnes vieme, vynikajúcou kuchárkou. Pri príležitosti 75. založenia vydavateľstva Tatran bola v Bratislave uvedená do života Nová kuchárska kniha, ktorú zostavila Terézia Vansová. Redaktorka Ivica Ruttkayová sa o knihe rozprávala s editorkou Janou Piroščákovou a vydavateľkou Evou Mládekovou:

Rozhovor - Nová kuchárska kniha Terézie Vansovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.



Novej kuchárskej knihe, ktorú zostavila na začiatku 20. storočia spisovateľka Terézia Vansová, nájdeme zaujímavé recepty ako ryžová polievka, mandľové pstruhy, či paprika plnená kapustou. Aj vďaka týmto receptom sa môžeme dozvedieť o živote rodín na Slovensku spred vyše sto rokov podstatne viac.

Foto/Zdroj: z obalu knihy / Vydavateľstvo Tatran

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame